Sursă foto: Pinterest

Zbor

Adesea visez noaptea ca zbor. De fiecare dată visul este atât de plăcut încât ma trezesc zâmbind, cu o stare de fericire ușor tâmpă. În vis, acolo sus aproape de nori, mă simt atât de liberă,  încrezătoare,  liniștită, pur și simplu fericită și nepăsătoare față de toate problemele omenirii. Dintotdeauna mi-am dorit să zbor cu balonul, încă este pe lista de to do. Dacă aș fi bărbat, așa mi-aș cere iubita de nevastă.  Ieri, pe când puneam draperia cea noua în dormitor, am zărit pe cer o frumusețe de balon. Mă gândeam, ce norocoși sunt oamenii aceia! Vreau și eu…

Dacă visezi că zbori, se spune că e semn de noroc și viață lungă, iar dacă te înalți în zbor e semn de onoruri și mărire (mi-a spus mie un om bătrân și înțelept). Am citit că zborul cu balonul (ballooning-ul) este cel mai vechi sport ce implică zborul. Capacitatea unui balon cu aer cald nu depășește 500 de kilograme (mă încadrez) și este format dintr-o anvelopă uriașă (balonul propriu-zis), o nacelă fabricată la început din răchită, mai târziu din materiale sintetice rezistente și foarte ușoare, corzi de legătură și un arzător care are scopul de a menține aerul din balon la temperatura dorită. Principiul de bază este foarte simplu: aerul cald, fiind mai ușor și având o masă mult mai mică decât a celui rece, se ridică. Pentru a se putea ridica, un balon are nevoie de 65 000 metri cubi de aer cald.

La 2 iulie 1982, Larry Walters a făcut un zbor de 45 de minute într-o aeronavă formată dintr-un scaun obișnuit și 45 de baloane pline de heliu. Aeronava s-a ridicat la o altitudine de 4.600 m. În timpul aterizării, aeronava s-a fost încurcat în liniile electrice, însă Walters a putut coborî în siguranță. Zborul a atras atenția mass-media la nivel mondial și a inspirat un film și ceva imitatori mai târziu;) Larry visa deseori să zboare, dar nu a putut să devină pilot în Forțele Aeriene ale Statelor Unite din cauza vederii sale slabe. S-a gândit pentru prima dată să folosească baloane meteorologice pentru a zbura la 13 ani, după ce le-a văzut atârnând de tavanul unui magazin cu produse militare. Creativ, așa-i? 🙂

Dacă doriți să aflați cum să zburați cu baloane cu heliu, puteți verifica clusterballoon.org. Poate fi o idee interesantă;)

nowthatithinkofit___

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *