Sursă foto: Pintrest

Balul hormonilor

Știi, mie-mi zburdă mereu Luliberina prin cap, dar mi-aș dori pe lângă Luliberină, la tine să zburde și Vasopresina. Să fie așa, un fel de wild party prin trupul tău. Imaginează-ți cum se pune de-o petrecere nebună-nebună pe culoarele arterelor tale, cum s-ar întâlni Luliberina cu Vasopresina:

„- Bună, dragă! Vasopresino, eu am un plan. Să vezi… dăm o petrecere, să ne invidieze toți. Eu aduc niște dorință, din aceea de nestăpânit, de n-o să mai știm de noi. 

– Bună, darling! Ce să zic, Luliberina, dacă e petrecere, normal că mă bag, te-am lăsat eu la greu vreodată? Hai că aduc eu fidelitate, chestii din acestea subtile de dragoste, de feeling, să nu ne facem de râs.

Când tocmai plănuiau cea mai răvășitoare petrecere, apare și colega Oxitocina.

– Fetelor, dar e frumos? Planuri fără tovarășa Oxitocina? Nu că mă laud, dar fără mine sunteți praf! S-aud repede, care-i tema? Așa, deeeeci, petrecere… buuunnn. Eu știu ce aduc la petrecerea aceasta: niște plăceri, niște orgasme de să-i zguduim! 

Nici nu apucă bine Oxitocina să afle ce se pune la cale în trupul tău, că din aortă dau năvală Endorfinele.

– Petrecereee … unde se ține nebunia? Voi chiar credeți că există petrecere fără Endorfine? Cine să vă înveselească? Cine să contribuie cu pasiune în toată treaba asta? Fetelor, ce naiba, doar ne știm de-o viață! Hai, repede, să ne apucăm de organizat, până nu vine plictisitoarea de Rutină.”

cuplu-sarut

Sau altfel spus:

Iubirea asta e chimie! Totul ține de cât de bine ne activăm și îmbinăm hormonii. Când noi doi suntem împreună, creierele noastre (slavă cerului că avem creiere) o activează pe Doamna Luliberina. Doamna acesta e responsabilă cu creșterea secreției de hormoni sexuali. Când stimata Luliberina începe treaba, între noi doi pornesc dorințele cele mai arzătoare, de zici că nici pompierii nu se mai descurcă și dă dragostea de nestăpânit în noi, literalmente chiar. Dar să-ți mai zic un secret: știi când ne apucă pe noi de zici că am mâncat magnet sau baterii, eu anodul, tu catodul? Ei, atunci Doamna Luliberina, scăpată în licoarea magică, uită robinetul cu hormoni deschis, ceea ce mărește pasiunea fizică și scade romantismul. Altfel spus, sărim unul pe altul, fără să mai trebuiască să-mi dai flori sau să-ți zic poezii, înțelegi? Bun, cu tipa asta te-am lamurit.

Sursă foto: Pintrest
Sursă foto: Pintrest

Trecem la Lady Vasopresina. O adevarată Lady! Își exersează magia doar asupra bărbaților și toate femeile o iubesc. Cum să n-o iubești, când la apariția ei, Făt-Frumos zice: „de azi înainte, adio, nopți trăite singur în dezmăț!”. Când te vizitează Lady Vasopresina, ai încurcat-o, dragule! Fidelitate ți-e noul nume. Să nu-ți mai spun că Lady Vasopresina are o soră, Madame Oxitocina, care e cu fetele la petrecerea de mai sus. Practic, cele două surori fac aceeași treabă, doar că una la bărbați, cealaltă la femei. Madame Oxitocina, pe lângă fidelitate, mai activează femeilor și dezvoltarea sentimentelor de dragoste și tot ea e implicată în apariția plăcerii și orgasmului, ceea ce face să crească dorința față de partener și transformă legătura dintre noi doi într-una mai puternică. Înțelegi? Madame Oxitocina apare când eu mă îndrăgostesc de tine! Fetele acestea două, Lady Vasopresina și Madame Oxitocina, când se apucă amândouă de treabă (și dacă își fac treaba cum trebuie), pot lega pe viață pe cei doi îndrăgostiți! Ce frumos…

Ultimile din gașca veselă, Gagicile Endorfine. Acestea apar în prima jumătate a relației și li se mai spune „hormoni ai fericirii”, deoarece mențin în cuplu pasiunea și dorința. De exemplu, când nu sunt decât vreo două, trei Endorfine ieșite ca fetele la plimbare prin arterele tale, iar eu apar (nu prin artere, pe stradă), tu te uiți la mine și treci mai departe. Ei, dar când se adună toată gașca de Endorfine și trec tot eu pe stradă, cazi în limbă fără doar și poate:))

Până la urmă, totul ține de activitatea sexuală. Cu cât mai des și mai bine, cu atât mai multe beneficii:

– te relaxează, îți eliberează mintea de balast

– combate tulburările de somn

– combate durerile de cap

– îmbunătațește circulația sângelui în organism

– elimină depresia și anxietatea.

Uită-te și tu câte beneficii! Sincer, ar trebui înainte de filmul de seară să auzi: „pentru o viață sănătoasă, faceți dragoste cel puțin o dată pe zi!”.  Să vezi atunci oameni fericiți!

Să-ți mai spun ceva: cică, dacă mă iubești (fizic vorbind) cu continență (sună cam „dacă mă iubești fără să faci pipi pe tine”, dar nu-i asta, cu continență înseamnă fără ejaculare), acumulezi mai mulți hormoni sexuali. Treaba asta are efect asupra procesului de senescență (nu-ți fă iluzii, nu-s atât de inteligentă, și eu am căutat cuvântul senescență în dicționar). Adică întârzii îmbătrânirea. Da’ știi de ce? Deoarece în timp ce ejaculezi, tu consumi o treime din energia pentru producerea spermei.

Concluzia este că trebuie să facem dragoste cu regularitate pentru a ne menține tinerețea și frumusețea, auzi?

Oare tot așa scap și de ridurile din frunte, căci teoretic întineresc, nu?:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *