Sursă foto: arkeem.tumblr.com

(S)Amanta

Vine o vreme in viața oricărei femei când își face bilanțul: câte iubiri ratate, câte întâlniri plictisitoare, câți foști frustrați, câte căsnicii neindicate … Nuuu, nu o listă cu bifați, deși cunosc persoane care au o astfel de listă luungă cât o zi mare de post. Între noi fie vorba, încă nu m-am decis cum e mai avantajos, să deții lista sau să fii trecut în ea (și tu și, surpriză, prietena cea mai bună). Well, să revenim … 

Fiind în căutare de job (dap, sunt jobless), am ceva timp liber.  Iar în acest timp, liber de felul lui, am avut o mare revelație: eu nu mai spăl chiloții nimănui, nici în interiorul, nici în exteriorul unei uniuni pe vecie. Vecia, în unele cazuri, ține până la preacurvia primului de îndrăznește sau până la al catralionoptsutelea pahar de licoare bahică urmată de  violență domestică (deși numai domestică nu e). Ce nu pricep mirii când își unesc destinele este formularea robul lui …, roaba lui … . Nope, nu se referă în nici în caz la robul Vasilicăi și roaba lui Costel. Suntem total induși în eroare de la bun început. Tot în aceași mirifcă slujbă, în timp ce ne privim alesul/aleasa emotionați, asudați de fericire extatică și dorință ludică,  viitorul soț este sfătuit să își iubească soția ca pe el însuși (cei care au probleme de stagnare emoțională undeva pe la 12 ani vor avea o reala dilemă dupa slujbă), iar mirobolanta soție, să se teamă de sot. Haaaaa. Este echitabil ziceți? În fine …

398e6bf85f2561fd3d2c2e1cef89505a

Conform Romani 7:2-3, căsătoria este legătura sfântă dintre un bărbat și o femeie, care este ruptă doar de moartea unuia dintre soți. Prin urmare, recăsătorirea este îngăduita de Biserică doar pentru persoanele văduve și pentru cei care au rămas singuri după ce soțul/soția și-a abandonat familia împreunându-se cu altcineva.  Aaaa, how lovely, acum ce facem?

Teoretic, dacă ești femeie divorțată, care ți-ai abandonat soțul (dar nu și familia), ai trei variante: să aștepți să moară exsoț pentru a te reuni cu altul, să rămâi pe vecine neunită sau să devii, taaadaaam, amantă! Cum nu îți dorești să moară nimeni (cu atât mai puțin tatăl copilului tău), nu ai sigur nici o intenție prezentă sau viitoare să devii măicuță la Văratec sau Voroneț, deși peisajele din zonă îndeamnă, singura opțiune logică este să devii amantă, right?:)

Păi ce, nu erau cele mai dorite femei curtezanele? Nu ele conduceau din dantelă și brocart regii? Ni se pare nouă că am inventat lumea și relațiile, dar pe vremea curtezanelor tot open relations aveau și regii, asta că tot e din ce în ce mai la modă. Regina era pentru făcut urmași și pentru zâmbit frumos în pozele familiei regale, curtezana pentru distracție, baluri și budoar. Regina știa despre curtezană, curtezana știa despre regină. Cu Regina era family time, pe când curtezana reprezenta passion time. Practic, nimic nu s-a schimbat, doar că în zilele noastre, regina a devenit nevasta, iar curtezana a devenit amanta.

După 12 ani de adunat șosete și spălat chiloți ca o regină adevărată, începi să-ti te gândești că a fi curtezană modernă nu e chiar așa nasol. În vremurile noastre lucrurile s-au complicat și mai tare. El, divorțat, o întâlnește pe Ea, la fel de divorțată. Decid să facă un copil, să nu se căsătorească vreodată, dar să aibă o relație deschisă, chiar foarte deschisă, spre semicerc. El îi permite ei să aibă un amant, ea îi permite lui să aibă o amantă. Ba mai mult, ea își aduce amantul la o bere cu partenerul de trai în semicerc (ca baieții), iar el se declară mulțumit, amantul pare să fie a good guy. Fac schimb de numere de telefon, just in case, nu se știe niciodată când partenerul semicerc  ar putea fi nevoit să sune amantul pentru a-l informa despre iubita lor comună care nu poate veni la întâlnire din cauza unei teribile răceli. Toată lumea fericită!

Până la urmă cine e mai ipocrit, cel căsătorit care își înșală soția/soțul și se preface că e în căsnicia perfectă sau partenerii aflați în relația semicerc?

Cât despre amantă, în condițiile în care este o femeie liberă, trebuie să le încerci pe toate în viață:) Amante celebre? O mulțime: Madame de Pompadour (și Ludovic XV), Marilyn Monroe (și JFK), insistenta amantă, devenită până la urmă nevastă, Camilla Parker (și prințul Charles), Monica Lewinsky (și Bill Clinton), contesa Walewska (și  Napoleon),  Elena Lupescu (și regele Carol), Maria Obrenovici (și Alexandru Ioan Cuza).

92ab0de0f32c1af1ff5851b0538ac0b3
‘Portrait of Madame de Pompadour’ 1756 de François Boucher Sursă foto: Flick

Desigur, majoritatea nevestelor ar arde pe rug toate amantele lumii acuzate de vrăjitorie, precum Ioana D’Arc. Bad news neveste, amantele există și sunt parfumate, aranjate, iubitoare, mulțumite și mereu dornice! Good news însă, amanta îți va trimite acasă minunatul amorez always. Nimeni nu vrea pe termen lung un bărbat care înșală! Oh, viața single este interesantă! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *