20201224_161924

Salam de biscuiți cu fistic și rom

Crăciunul anului pandemic 2020 a adus mari laude unui banal salam de biscuiți, îmbunătățit cu ceva fistic crocant și rom, plus ciocolată neagră, asta pentru că între timp am învățat ce-i bun în viață! Am repetat operațiunea salamul de trei ori în decurs de o săptămână. În copilărie mama făcea desertul acesta ușor și delicios în varianta lui tradițională cu cacao și lapte. Salamul de biscuiți este un desert italian, fără coacere, format din cacao, biscuiți rupți, unt și, uneori, nuci. Toată lumea are propria versiune a acestui desert clasic italian. Textura combinației de biscuiți crocanți cu ciocolată și fistic, mi se pare o adevărată încântare!

20201224_162404Ce ai nevoie:

  • 400 gr biscuiți de vanilie (sau biscuiți graham)
  • 320 gr ciocolată cu 70% cacao
  • 240 ml frișcă lichidă
  • 60 gr unt nesarat
  • 120 gr fistic (prăjit, sărat și fără coajă)
  • esență de rom
  • zahăr pudră pentru acoperire (opțional)

Cum procedezi:

  1. Mai întâi, topești ciocolata, apoi adaugi frișca lichidă și untul nesărat. Amesteci până la omogenizare.
  2. Adaugi biscuiții zdrobiți și fisticul tocat. Poți adăuga orice alt fel de nuci dacă vrei. Amesteci bine pentru a te asigura că toate ingredientele sunt distribuite uniform. Adaugi esența de rom.
  3. Amestecul acesta îl pui pe o foaie de folie de plastic și îl înfășori strâns în forma unui salam. Legi ambele capete și la frigider cu el timp de aproximativ 4 ore până când se solidifică.
  4. După 4 ore lungi de așteptare, scoți minunăția și îl tăvălești prin zahărul pudră (evident, după ce îl scoți din folia de plastic).
  5. Îl împachetezi frumos în hârtie de copt ca toată lumea să creadă că l-ai cumpărat 🙂
  6. Să-mi spui dacă a fost bun!

Poți păstra salamul de biscuiți într-un recipient etanș la frigider timp de până la 2 săptămâni. Personal îmi place să-l mănânc rece, mi se pare că are un gust mult mai bun așa.

Multă dragoste & salam de biscuiți;)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *